Črna kronika

Na avtocesti proti Obrežju trčil v konja in umrl

STA / S.R.
21. 9. 2013, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na avtocesti proti Obrežju je zjutraj prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom. 51-letni državljan BiH je med vožnjo trčil v dva konja in se z avtomobilom zaletel v varovalno ograjo. Voznik je umrl na kraju, 29-letni potnik pa je bil lažje poškodovan. Vsi štirje konji, ki naj bi na avtocesto zašli po avtocestnem priključku, so poginili.

Dolenjski list
Nesrečo so očitno povzročili konji.

Policiste so o prisotnosti konjev na avtocesti v bližini avtocestnega postajališča Zaloke obvestili nekaj pred četrto uro zjutraj. Policisti so takoj odšli na kraj, zavarovali območje in ugotovili, da je prišlo do dveh prometnih nesreč, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah je 51-letni voznik osebnega avtomobila, sicer državljan Bosne in Hercegovine, vozil proti Obrežju, trčil v dva konja in se z avtomobilom zaletel v varovalno ograjo. Moški se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. 29-letni potnik v njegovem vozilu je bil lažje poškodovan. V drugi prometni nesreči je voznik osebnega avtomobila trčil v konja, vendar se v nesreči ni poškodoval.

Po do sedaj zbranih obvestilih naj bi štirje konji zašli na avtocesto po avtocestnem priključku. Veterinarja in higienik so poskrbeli za poškodovane živali. Zaradi hudih ran so štirje konji poginili.

Delavci Družbe za avtoceste v RS in občani so do šeste ure našli še vsaj pet pobeglih konj. O prometni nesreči so obvestili tudi preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Ogled kraja prometne nesreče še ni zaključen, promet na tem delu poteka po prehitevalnem pasu. Policisti bodo v nadaljevanju preiskave ugotavljali tudi odgovornost lastnika živali, so še navedli na policiji.