Črna kronika

Policista zgrešila osumljenca in ranila nedolžni ženski

STA/M.J.
16. 9. 2013, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Newyorški policisti so znova dokazali, da so izredno hitri, ko je treba pritisniti na sprožilec, a obenem hudo nenatančni. Neizkušena policista sta namreč v soboto na križišču 42. ulice in 8. avenije na Manhattnu streljala proti neoboroženemu osumljencu, ki jima je grozil s kartico za podzemno železnico, zadela pa sta dve ženski.

Temnopolti, 35-letni Glen Broadnax, ki je bil doslej po poročanju časopisa Newsday že 23-krat aretiran, je v soboto zvečer skakal po ulici in se metal pred avtomobile.

Policista sta ga skušala spraviti s ceste in aretirati, ko je iz žepa hitro potegnil kartico za podzemno železnico in se delal, kot da strelja. Nekdo se je zadrl "pištola" in policista sta potegnila svoji pištoli ter pritisnila na sprožilca.

Na srečo sta hitro ugotovila, da osumljenec nima orožja, pa tudi, da morda ni najbolj pametno brezglavo streljati v enem najbolj prometnih delov Manhattna, le ulico stran od znamenitega Times Squara, ki je vedno poln turistov.

Broadnax se je potem zapodil med avtomobile, prihiteli so še drugi policisti in ga na koncu obvladali z elektrošokom.

Ko se je dim razkadil, sta na tleh ležali dveh ženski. 54-letno Theodoro Ray je policist ustrelil v koleno, 37-letno Sahar Khoshaklagh pa je krogla oplazila po zadnjici.

Policijski komisar Ray Kelly je začel požar gasiti zelo hitro in je ženski nemudoma obiskal v bolnišnici ter jima razložil, kaj se je zgodilo. Nobena od njiju doslej zadeve ni komentirala.

Broadnax je medtem na psihiatričnem opazovanju, tožilstvo pa ga obtožuje nadlegovanja, oviranja javne uprave, divjanja, posedovanja kokaina, upiranja aretaciji ter neurejenega oziroma podivjanega obnašanja.