Črna kronika

12-letnico v smrt pahnile prijateljice

TP
16. 9. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

»Grda si, zakaj si še živa?! Pojdi in se ubij!« so ji pisarile prijateljice. Naposled je 12-letna deklica klonila pod psihičnim nasiljem in naredila samomor. Dvanajstletna Rebecca Ann Sedwick iz ameriške države Florida, ki so jo njene prijateljice mesece mučile in žalile po internetu, je minuli teden klonila pod psihičnim pritiskom in si vzela življenje.

njena.si

Rebecca Ann Sedwick iz Lakelanda je skočila s ploščadi zapuščene cementarne v bližini svoje hiše. Njena smrt je zadnja v rastočem nizu mladih, ki so si vzeli življenje zaradi zasmehovanja in trpinčenja prek interneta.

Policija je navedla deset deklet, ki so sodelovala v trpinčenju Sedwickove. Po navedbah New York Timesa so se dekleta začela znašati nad Rebecco po prepiru, ki se je vnel zaradi fanta, s katerim se je žrtev dobivala v zadnjem času. Njena mama Tricia Norman pravi, da je hčerka nenadoma začela prejemati grozilna sporočila.

Psihično nasilje se je stopnjevalo in prišlo je tako daleč, da je morala svojo hčerko izpisati iz šole in jo prepisati drugam, zaprla pa ji je tudi stran na Facebooku ter ji odvzela mobilni telefon. Zdelo se ji je, da gredo stvari na bolje in da se dekle dobro privaja na novo šolo, vendar se je motila. Rebecca Ann si je skrivaj kupila nov mobilni telefon, trpinčenje pa se je nadaljevalo. Negativna sporočila so deklico pripeljala tako daleč, da je naposled naredila samomor.