Črna kronika

Policija posredovala na domu varnostnika Zimmermana

STA/M.J.
10. 9. 2013, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Floridska policija se je v ponedeljek odzvala na nujni klic soproge floridskega varnostnika, 26-letne Shellie Zimmerman, ki je trdila, da je mož udaril njenega očeta in celotni družini grozi s pištolo. Kasneje se je izkazalo, da je pretiravala in ni bilo aretacije.

Florida police

George Zimmerman je javnosti znan postal lani, ko je v predmestju Orlanda ubil neoboroženega temnopoltega najstnika Trayvona Martina. Porota ga je julija spoznala za nedolžnega, ker je v skladu s floridskim zakonom šlo za samoobrambo. Shellie Zimmerman je pretekli teden vložila zahtevo za ločitev od moža, za katerega je med zaslišanjem o varščini lagala in zato dobila leto dni pogojnega zapora.

Oba sta živela v hiši njenih staršev in žena se je pretekli teden prva izselila. V ponedeljek je nepričakovano prišla v hišo, da pobere še nekaj stvari in kot se to v ločitvenih postopkih pogosto dogaja, je prišlo do spora, kaj je čigavo. George naj bi med drugim trdil, da je iPad njegov in zadeva se je med prerivanjem razbila. Shellie je poklicala policijo in trdila, da je mož njenega očeta udaril in vsem grozil s pištolo.

Po posredovanju policije v kraju Lake Mary se je izkazalo, da ni bilo udarca in ne grožnje s pištolo. Zimmerman se je sicer že leta 2005 podobno prepiral s tedanjo zaročenko in sta oba zahtevala sodno prepoved približevanja drug drugemu. Ni jasno, ali ima možakar nesrečo pri izbiri življenjskih spremljevalk, ali pa ima Shellie prav, ko trdi, da je povsem zagledan vase.

Zimmermana so po oprostilni sodbi zaradi umora, ki je sprožil proteste temnopoltih po vseh ZDA, že dvakrat ustavili policisti zaradi prehitre vožnje. Enkrat pa je prišel v medije, ko je pomagal ponesrečencem iz razbitin avtomobila.