Črna kronika

Dim ni nevaren za zdravje

STA / S.R.
21. 7. 2013, 15.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V podjetju Surovina v Mariboru, kjer je zagorelo okoli 13. ure, po prvih podatkih policije gori v obratih za predelavo plastike in papirja.

Svet 24
Zagorelo je v podjetju Surovina v Mariboru.

Policija zaenkrat nima informacij, da bi bil dim, ki se vali z mesta požara, posebej nevaren za zdravje ljudi. Bližnjim stanovalcem sicer priporočajo, da zaprejo okna, radovednežem pa, da se umaknejo.

Kot je v izjavi novinarjem dejal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, je prišlo tudi do eksplozije plinskega ventila, ki sedaj gori, dva plinska ventila pa so gasilci uspeli pravočasno zapreti. Na kraju požara, s katerega se nad Maribor vije daleč naokoli viden visok oblak črnega dima, je bilo tako slišati tudi detonacije.

Po podatkih policije naj ne bi bilo poškodovanih, policija pa vseskozi poziva ljudi, naj se umaknejo s poti, ki vodijo do kraja požara in s tem omogočijo intervencijskim službam prosto pot.

Šadl je povedal še, da domnevno zaradi visokih temperatur prihaja do škode na avtomobilih, parkiranih v bližini objekta, in ponjavah, zaradi česar so se na policijo številni obrnili s klici na interventno številko 113. Vendar pa policija ta trenutek ne more do vseh oškodovancev, saj so vse sile usmerjene v zaščito in reševanje.

Vsem, ki so utrpeli kakršnokoli škodo, policija svetuje, naj se umirijo in počakajo, da gasilci požar pogasijo in naj šele nato pokličejo na številko 113. Trenutno so namreč policisti na interventni številki 113 zaradi koordinacije reševanja zelo obremenjeni in ne uspejo sprejeti vseh klicev. Kot zagotavljajo, pa bo policija zagotovo prišla do vseh, ki so oškodovani, in bo opravila ogled.

Še posebej policija poziva ljudi, ki so se zbrali na Špelini ulici, da sprostijo interventno pot, saj množica ovira prihod interventnim službam.

Podjetje Gorenje Surovina se ukvarja s pridobivanjem sekundarnih surovin iz ostankov odpadkov. po podatkih Radia Slovenija požar gasi več sto gasilcev iz celotne podravske regije.

 

Svet 24
Oblak črnega dima je videti daleč naokoli.