Črna kronika

Celjski trgovec z avtomobili skoraj ogoljufal stranko?

Robert Marin
16. 7. 2013, 22.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bralec, ki želi ostati anonimen, je konec lanskega leta v Avtotrgovini Keko na Mariborski cesti 91 v Celju za svojo 29- letno hčerko kupoval rabljenega audia A4, letnik 2004, a se je izkazalo, da je jekleni konjiček nekoliko starejši.

Arhiv Svet 24
Je celjski trgovec z avtomobili skoraj ogoljufal nič hudega slutečo stranko?

Dobrih 6000 evrov vrednega audija, uvoženega iz Nemčije, je bralec nameraval vzeti na lizing, ko ga je poklicala bančna uslužbenka in opozorila, naj bo pri nakupu pozoren, češ da avto ni letnik 2004, temveč 2001.

»Zanimivo se mi zdi, da tega niso ugotovili že na tehničnem pregledu, ko sem urejal prometno dovoljenje in zavarovanje. Pa se na homologaciji točno vidi, da je nekdo spreminjal številke,« pravi, saj je po opozorilu z banke začel nekoliko raziskovati. Trdi, da je bilo na avtu spremenjeno tudi stanje prevoženih kilometrov: »Na kilometrini je bilo 190 tisoč kilometrov, po mojih informacijah pa je imel avto prvi servis že leta 2002 v Nemčiji in je imel že takrat približno 180 tisoč kilometrov.«

Ko se dobra kupčija prelevi v nočno moro.

Bralec je še odkril, da je samo zadnje steklo letnik 2001, vsa ostala, vključno z vetrobranskim, pa letnik 2008, zato sumi, da je imel avto leta 2008 'totalko'. Zaradi številnih odprtih vprašanj avta ni kupil, pač pa zadevo prijavil policiji, od tam pa se mu že več mesecev niso oglasili. Kot še pravi, je Avtotrgovina Keko spornega jeklenega konjiča nekaj časa še imela v prodaji, zdaj pa ne več. Prepričan je, da so ga uspeli prodati.

V Avtokeko vse očitke ostro zavračajo. »Ne prodajam slabih avtomobilov,« nam je zatrdil Eljub Alagić in ob tem retorično spraševal: »Saj se iz priložene dokumentacije avtomobilov da razbrati vse podatke o vozilu, ali je gospod nepismen?« Alagić se s prodajo avtomobilov ukvarja že približno 20 let, Avtotrgovino Keko pa vodi od leta 2008. Na leto proda do 300 jeklenih konjičev. Pojasnil je, da so ga kriminalisti že večkrat obiskali, pa nikoli niso našli ničesar spornega, morebitna nesoglasja s strankami pa so vselej zgladili po mirni poti.

O podjetju sicer na spletu krožijo zanimive zgodbe. DeNiŠ je npr. na forumu avtomobilizem.com septembra 2008 pisal: »V dveh mesecih je prodal dva passata v Štore, letnik 2001 in 2003, oba sta čez noč izginila. V roku dveh mesecev, drug za drugim. Ne priporočam! Menjajo volane, gumice na prestavah, da je avto videti bolj ohranjen.« Odgovora PU Celje, kolikokrat so Avtokeko od ustanovitve leta 2008 obiskali kriminalisti in katere sume kaznivih dejanj so preverjali, do zaključka redakcije nismo uspeli pridobiti, ga bomo pa objavili v eni prihodnjih številk.