Šest porotnic je o primeru odločalo celo soboto in še pozno v večer, nakar so sporočile oprostilno sodbo. Zagovorniki in družina obtoženca so odločitev pozdravili z navdušenjem, manj zadovoljnih je bilo več deset protestnikov, ki so na razsodbo čakali pred sodiščem. "Ni pravice, ni miru," so vzklikali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Zimmerman je v predmestju Orlanda februarja lani ubil temnopoltega najstnika, potem ko mu je sledil na poti iz trgovine. Želel je namreč rešiti primere vlomov v naselju in temnopolti najstnik s kapuco na glavi se mu je zdel primeren kandidat za vlomilca. Med prepirom ga je nato ustrelil in ubil, pri čemer je trdil, da je šlo za samoobrambo.

Obtožnica ga je bremenila nenaklepnega umora, kar bi mu lahko prineslo dosmrtni zapor. Porota je poleg tega imela možnost tudi, da ga spozna za krivega uboja.

Primer je v ZDA zelo odmeval in številne televizijske postaje so v živo prenašale večino tri tedne trajajočega sojenja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Policisti so še pred zaključkom sojenja izražali strah pred nemiri temnopoltih Američanov v primeru oprostilne sodbe.