Črna kronika

32-letnik tastu v okolici Ormoža prerezal vrat

P.R.
8. 7. 2013, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenijo je šokirala nova družinska tragedija, že četrta v zelo kratkem času. Tokrat je družinsko nasilje izbruhnilo v Trnovcih v občini Sveti Tomaž na območju Ormoža.

Dolenjski list

32-letnik se je, menda tudi pod vplivom alkohola in tablet, z nožem spravil na svojega 55-letnega tasta, mu prerezal vrat in odšel v gostilno.Kaj točno je 32-letnika napeljalo h grozljivemu dejanju, ni znano. Krožijo pa neuradne informacije, da naj bi se že večkrat zdravil na psihiatrični kliniki.

Oče 10-letnega otroka naj bi bil na tabletah, pri čemer naj bi posegal tudi po alkoholu. Petkovo dopoldne je bilo morda v Trnovcih še čisto vsakdanje. Zet in tast naj bi skupaj še delala, po nekaterih podatkih sta skupaj kosila travo, popoldne pa se je zet odpravil v gostilno, kjer naj bi popil nekaj alkohola. Zvečer, nekaj minut po deseti uri, so se družinske razmere krvavo zaostrile. 32-letnik je na dvorišču stanovanjske hiše potegnil nož in 55-letnemu tastu prerezal vrat. Po poročanju nekaterih medijev je morilčeva tašča poskušala zaustaviti krvavitve, vendar je bila situacija prehuda, njen mož pa je umrl na kraju dogodka.

Tastov krvnik je s kraja dejanja pobegnil, možje postave pa so ga kljub skrivanju slabo uro po dejanju našli v Gomili pri Senčaku, in sicer v gostilni. 32-letnika so pridržali, osumljen pa je storitve kaznivega dejanja uboja, za kar je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora. Sosedje so šokirano spremljali razvoj dogodkov in opazovali kriminaliste sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, ki so skupaj s policisti iz Ormoža opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Ogled je na kraju vodila dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča na Ptuju, prisotna pa je bila tudi dežurna državna tožilka okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Po Trnovcih že več dni krožijo ugibanja in vprašanja, kaj točno se je v petek zgodilo. Po neuradnih informacijah naj bi sicer pri tragični družini večkrat posredovala policija, da pa so se družinski odnosi zaostrili do te mere, da je ugasnilo življenje, pa naj bi bila, kot rečeno, kriva tudi kombinacija tablet in alkohola. Že četrta družinska tragedija v izjemno kratkem času pa vzbuja tudi številna druga vprašanja. Najverjetneje vznemirja vprašanje, kdaj tisto podtalno 'vretje' v človeku izbruhne do te mere, da poseže po orožju in hladnokrvno vzame življenje. Kaj je tisti sprožilec, ki zamegli razum in prepusti nadvlado čustvom?