Črna kronika

Avto prelomilo na pol, voznik pogrešan

S.R.
4. 7. 2013, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Voznik je imel neverjetno srečo v nesreči. V ZDA je neznani voznik avtomobila 2000 Pontiac Grand Am trčil v obcestni drog in vozilo praktično prelomil na pol.

Who-tv
Avtomobil je prelomilo na pol, voznik je odkorakal.

Vse skupaj se je zgodilo v mestu Des Moines (glavno mesto ameriške zvezne države Iowa). Voznik pa se je odločil pobegniti. Policija ga zaenkrat še išče. Do nesreče je prišlo v nedeljo, 30. junija zjutraj.

Še najbolj presenetljivo je dejstvo, da je vozniku ali voznici kljub temu, da je avtomobil praktično prepolovilo (polomljen je bil tudi drog) uspelo odkorakati. Če bi bili v vozilu potniki na zadnjih sedežih, nesreče slednji zagotovo ne bi preživeli. A vozniku ali voznici in morebitnemu potniku na sovoznikovem sedežu očitno ni bilo nič hujšega.

Zadnji del avtomobila so po nesreči naši ob električnem drogu ob cesti, deli avtomobila pa so bili zatreseni vsepovsod po cesti. A kljub prelomljenemu avtomobilu so se voznikova vrata pravzaprav odpirala in zapirala brez težav. Prav zato je zelo verjetno, da jo je voznik odnesel brez hujših poškodb.

Policija je imela sprva težave z iskanjem lastnika avtomobila, saj je bil avtomobil pravkar prodan ali pa v procesu prodaje. A zmedo so hitro rešili in našli lastnico, ki pa je povedala, da se je z avtom brez njenega dovoljenja odpeljal eden izmed njenih gostov. A imena tega gosta policistom ni želela izdati.

Adam Garris iz podjetja G & S Services, ki so avto odvlekli s prizorišča je povedal, da takšnega avtomobila v mnogih letih dela pri vlečni službi še nikdar ni videl in da gre zagotovo za eno najbolj norih nesreč, kar jih je kdaj koli videl.

Who-tv
Avtomobil je trčil v obcestni električni drog.