Črna kronika

»Klošar« v nadstandardnem stanovnaju

M. R.
7. 6. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanska policija je pred dnevi prijela 37-letnika, ki je služil z beračnjem po londonskih ulicah, živel pa je v več tisoč evrov vrednem stanovanju.

Svet24
37-letniku grozi do pet let zapora in visoka denarna kazen.

37-letni Simon Wright je po poročanju dailymail.co.uk »nažical« tudi do 300 funtov na dan, kar mu je letno navrglo več kot 100 tisoč neobdavčenih evrov.

Petek in svetek je Wrigt ždel in »žical« na elitni lokaciji, in sicer pred poslovalnico banke NatWest v vzhodnem Londonu, po »službi« pa pospravil razcefrano spalno vrečo in se s psom, ki mu je na ulici delal družbo, odpravil na zasluženi počitek v 350 tisoč evrov vredno stanovanje na obrobju prestolnice. Še prej pa je v kakšni od trgovin s spomninki nadležne kovance zamenjal v bankovce. Po podatkih policije se je Wright na ta način preživljal zadnja tri leta, zdaj pa se bo pred sodiščem moral braniti pred očitki, da je se je materialno okoriščal s prevarami. Grozi mu do pet let zaporne kazni, pa tudi visoka denarna kazen. Bojda je 37-letnik do mimoidočih, ki pred njim niso želeli odvezati mošnjička, nastopal precej agresivno in jih obkladal z žaljivkami. Mestno redarstvo je sicer Wrightu že prepovedalo beračiti na območju Londona.