Črna kronika

Huda nesreča s smrtnim izidom na ljubljanski obvoznici

STA / S.R.
10. 5. 2013, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V četrtek ob 21.58 se je na ljubljanski obvoznici med razcepoma Zadobrova in Malence zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 41-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Dolenjski list

Do nesreče je prišlo, ko je 21-letni voznik z osebnim avtomobilom iz smeri Malenc proti Zadobrovi na avtocesti vozil po smernem vozišču avtoceste namenjenemu vožnji v nasprotni smeri in pri izvozu Bizovik čelno trčil v vozilo 41-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz smeri Zadobrove. Zaradi poškodb je 41-letni voznik umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v noči na petek obravnavali 36 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve sta bili poškodovani huje, devet pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 41-krat posredovali na javnih krajih in 12-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 21 tatvin, 11 vlomov, po dve kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari, grožnja, nasilje v družini in kaznivi dejani v zvezi z zlorabo drog. Obravnavali so tudi kaznivo dejanje ponarejanja denarja in roparske tatvine. Trem osebam so policisti zaradi nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja.