Črna kronika

Ponoči nesreča s smrtnim izidom

STA/R.S.
21. 4. 2013, 07.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V nedeljo okoli 1. ure se je na regionalni cesti izven naselja Hotunje, v občini Šentjur pri Celju, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 27-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Wordpress

27-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal izven vozišča in trčil v objekt. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.
Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 32 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 12 pa jih je bilo lažje poškodovanih. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 80 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.
Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 57-krat posredovali na javnih krajih in 23-krat v zasebnih prostorih, pridržali so šest kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, šest vlomov, štiri lahke telesne poškodbe, tri poškodovanja tuje stvari, dve nasilji v družini ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin, nezakoniti lov in prepovedan prehod meje ali ozemlja države. Na območju Policijskih uprav Maribor in Kranj so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja in tako zaščitili žrtve nasilja v družini.