Črna kronika

Ljubljanski policisti pridržali spolnega nasilneža

STA / A.M.
15. 4. 2013, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski policisti so bili v soboto zjutraj obveščeni o kaznivem dejanju, povezanem s spolnim nasiljem.

Kriminalisti in policisti so na podlagi obvestil in dokazov v soboto popoldne odvzeli prostost 32-letnemu Ljubljančanu, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Pridržani moški naj bi v zadnjih štirih mesecih napadel štiri ženske.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljeni v soboto okoli 5.30 v Ljubljani najprej sledil nato pa fizično napadel mlajšo žensko. Večkrat jo je udaril ter poskusil spolno napasti. Žrtev je dobila poškodbe, osumljeni pa je s kraja pobegnil.

Osumljeni, ki je zdaj v policijskem pridržanju, bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Moški je sicer znan policiji in tudi sodišču. Po dveh napadih oziroma poskusu posilstva na območju Bežigrada v začetku decembra lani je policija moškega izsledila in ga s kazensko ovadbo privedla k preiskovalnemu sodniku. Ta je moškega izpustil na prostost.

Policisti so nadaljevali preiskavo in naknadno ugotovili, da je osumljeni podobno dejanje storil že konec novembra lani v središču Ljubljane. Zaradi novih dejstev so policisti osumljenemu ponovno odvzeli prostost in ga zaradi suma poskusa posilstva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki pa je zanj odredil hišni pripor. Ta je še vedno v veljavi.

Po zakonu o kazenskem postopku sodišče nadzoruje izvajanje ukrepa hišnega pripora samo ali preko policije. ta sme vsak čas, tudi brez zahteve sodišča preverjati izvajanje tega ukrepa.