Črna kronika

Pogrešano 74-letnico našli mrtvo

STA / S.R.
15. 4. 2013, 15.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti in reševalci so med iskalno akcijo od sobote pogrešane 74-letne oskrbovanke Doma upokojencev iz Idrije v nedeljo dopoldne upokojenko našli mrtvo pred jezom v strugi reke Idrijce, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Dolenjski list

Pri pregledu trupla zdravnik ni ugotovil znakov nasilja, zato je odredil sanitarno obdukcijo.

Pristojni v Domu upokojencev v Idriji so idrijske policiste o pogrešani 74-letnici obvestili v soboto ob 19.15. Kmalu zatem so policisti začeli z iskalno akcijo, ki se ji je pridružili še policist vodnik službenega psa. V iskanje so se vključili tudi svojci pogrešane osebe, a je do poznih večernih ur niso našli.

Z iskalno akcijo je v nedeljo nadaljevalo približno 45 ljudi. Idrijskim policistom so se pridružili še gasilci tamkajšnjih prostovoljnih gasilskih društev, pripadnik Gorske reševalne službe iz Tolmina in člani Enote reševalnih psov Slovenije. Na območju Idrije in širše okolice so znova pregledali tamkajšnje pešpoti, okolico Divjega jezera in okolico jezu pri Kobili, gasilci pa so s čolnom pregledali strugo reke Idrijce od Podroteje do jezu.

Nekaj po 9. uri so gasilci pred omenjenim jezom v strugi Idrijce poleg manjšega podrtega drevesa opazili žensko truplo. Zdravnik Zdravstvenega doma Idrija je na kraju lahko le potrdil smrt ženske in pri pregledu trupla ni ugotovil znakov nasilja. V postopku identifikacije pa so potrdili, da gre za truplo pogrešane 74-letnice.

V zvezi z obravnavanim primerom bodo idrijski policisti podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, so še navedli na novogoriški policijski upravi.