Črna kronika

Udeleženec prometne nesreče storil samomor?

STA / S.R.
9. 4. 2013, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so danes dopoldne našli mrtvega 26-letnega Petra Vodenika iz Litije, domnevnega voznika vozila, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani.

Dolenjski list

Okoliščine njegove smrti policisti še preverjajo, po poročanju spletnega portala Delo.si pa naj bi storil samomor. Po poročanju Dela.si naj bi Vodenika našli blizu naselja Tirna pod Zasavsko Sveto Goro v Občini Zagorje ob Savi.

Vodenik naj bi 23. marca vozil kombinirano vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči okoli 5. ure zjutraj. Kombinirano vozilo je silovito trčilo v tovorno vozilo, pri čemer so potniki padli iz vozila. Zaradi poškodb sta umrli 19-letno in 20-letno dekle, 28-letni moški pa je bil hudo poškodovan.

Mediji so sprva pisali, da je bil voznik 28-letni moški iz okolice Litije, ki je bil hudo ranjen in so ga zato nezavestnega odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. A ko se je 28-letnik zbudil iz kome, je po poročanju medijev menda vprašal, kako je z voznikom, kar je bil razlog, da so policisti začeli iskati četrtega potnika v kombiniranem vozilu.

Vodenik, ki je lastnik v nesreči udeleženega avtomobila, naj bi s kraja nesreče pobegnil, zato ga je vse od takrat iskala policija.