Črna kronika

V Litiji je gorela hiša

P. R.
12. 3. 2013, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Škode je za okoli 50.000 evrov.

Reuters
Fotografija je simbolična

V okolici Litije je zagorela stanovanjska hiša. Požar so pogasili gasilci, kraj dogodka pa so si ogledali tudi policisti, ki so ugotovili, da je zagorel dimnik, ogenj pa se je nato razširil na celotno ostrešje hiše, ki je tudi zagorelo. Kot so še sporočili iz ljubljanske policijske uprave, poškodovanih ni bilo, škoda pa znaša okoli 50.000 evrov. O zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo.

 Sicer pa so imeli ljubljanski policisti v zadnjih 24 urah opravka tudi z vlomilci. Ti so vlomili v stanovanjsko hišo v okolici Škofljice, kjer so pokradli nakit in lastnik oškodovali za okoli 1000 evrov. Neznanci so vlomili tudi v poslovne prostore na Trgu OF v Ljubljani. Iz prostorov so odtujili gotovino in prenosni računalnik. Lastnika so oškodovali za okoli 5000 evrov.

 Še en požar pa so sinoči obravnavali na Lavrici. Tam je zagorelo osebno vozilo znamke BMW. Doselj so ugotovili, da je zagorelo v kabini kabini vozila, požar pa se je nato razširil na celo vozilo. Policisti bodo z ogledom kraja in zbiranjem obvestil nadaljevali danes.