Zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije so kriminalisti ovadili 34- in 60-letnega osumljenca in 37-letno osumljenko, ki naj bi dve osebi oškodovali za okoli 71.000 evrov.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da so osumljenci od druge polovice leta 2007 z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi z lažnivim prikazovanjem oz. prikrivanjem dejanskih okoliščin zavajali dve osebi.

Ti sta jim izročili več kot 86.000 evrov gotovine z namenom, da bodo denarna sredstva zakonito vložena v valutne trge prek uradnih investicijskih družb. Denarna sredstva naj bi bila vložena v investicijsko družbo iz tujine, ki se je večkrat preimenovala, sedež družbe pa je bil nazadnje na Kitajskem.

Osumljenci so oškodovancema prikazovali lažne visoke donosne obresti in jima v začetnih mesecih izplačevali navidezne obresti v višini 15.600 evrov. Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da denarna sredstva niso bila vložena v uradne valutne forex trge, osumljenci pa nimajo dovoljenja za opravljanje investicijskih storitev na območju Slovenije. Kriminalisti ocenjujejo, da so osumljenci omenjeni fizični osebi oškodovali za približno 71.000 evrov.