Črna kronika

Umrl je pešec

STA
12. 1. 2013, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V petek ob 17.59 se je v naselju Šmartno ob Paki zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 73-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

22-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po naselju Šmartno ob Paki iz smeri Šmartnega ob Paki v smeri Rečice ob Paki, ko je z njegove leve strani pritekel 73-letni pešec in prečkal cestišče na prehodu za pešce. Voznik je trčil v pešca, katerega je odbilo in je obležal na nasprotnem voznem pasu. Pešec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.


Sicer pa so policisti v noči na soboto obravnavali 34 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena je bila poškodovana huje, devet pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 90 kršitev javnega reda in miru ter 41 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 63-krat posredovali na javnih krajih in 27-krat v zasebnih prostorih, pridržali so tri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 12 vlomov, 17 tatvin, osem poškodovanj tuje stvari, tri kazniva dejanja nasilja v družini in eno prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države.