Avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani je slovensko policijo obvestilo, da Deželni kriminalistični urad Dolnje Avstrije išče trenutno še neidentificiranega oboroženega roparja, ki je utemeljeno osumljen, da je 21. decembra 2012 okoli 15. ure oropal podružnico ene od avstrijskih hranilnice v kraju Schwadorf v okolici Dunaja. Avstrijski policisti predvidevajo, da osumljenec živi v eni od sosednjih držav, morda celo v Sloveniji. 

Vse, ki bi osumljenca prepoznali ali o njem karkoli vedeli, policija prosi, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Moški je visok med 175 in 180 cm, vitke postave. Ima brado, velik "kljukast" nos in temne oči. Med ropom je bil oblečen v črne hlače, črno jopo, nosil je tudi črno kapo. Pri sebi je imel črno pištolo. Osumljenec govori nemško z rahlim tujim naglasom. 

Oborožen serijski storilec je že 24. oktobra 2011 ob 15.28 uri in 22. decembra 2009 ob približno 14. uri izvedel oborožen napad na eno od bank v okraju Mödling, pri čemer je dejanje storil na podoben način in z enakim orožjem, enako pa je bil tudi oblečen.