Več deset ljudi je bilo poškodovanih ob uporabi pirotehničnih sredstev, zaskrbljujoč je tudi podatek o številu mladih, ki so zaradi alkohola končali na urgenci.

V novoletni noči je v prometnih nesrečah umrlo pet oseb. Najhujša se je zgodila v Zagrebu, kjer so v prvih urah novega leta v trčenju z drugim avtomobilom umrle tri mlajše ženske. Še tri mlajše osebe pa so bile poškodovane, med njimi ena huje.

Mlajši voznik je umrl v nesreči v Vinkovcih, 40-letni pešec pa na območju Reke. Nek fant pa je storil samomor, tako da je skočil pod vlak v Novi Gradiški.

Sicer pa je hrvaško javnost najbolj pretresla novica o 25-letnem očetu, ki je na silvestrovo v Međimurju najprej obesil svojega dveletnega sina, nato pa še sebe.

V zagrebškem stanovanju so v torek zjutraj našli mrtvega 31-letnega moškega, zaradi sumljive smrti so zaslišali njegovega brata dvojčka in še eno mlajšo žensko.

Konec prejšnjega tedna je bil usoden za štiri udeležence prometa v Istri, od katerih sta dva zgorela v avtomobilu. Dva policista pa sta umrla za posledicami poškodb, ki sta jih dobila v trčenju s tovornjakom na avtocesti pri Krapini v petek zvečer.

Zaradi posledic padca na glavo je pred novim letom umrl tudi 30-letnik, ki je med praznovanjem božiča vinjen padel z gimnastičnega orodja v športni dvorani v Zagrebu.

Različne poškodbe zaradi uporabe pirotehničnih sredstev so zabeležili v več hrvaških mestih. Splitčan, v katerega je nekdo vrgel petardo, ima poškodovano oko. Poškodbe obraza ima tudi 15-letnik iz Bjelovarja, ki ga je ranila pločevinka, v katero je dal petardo. Več otrokom so morali amputirati prste zaradi poškodb s petardami.

V splitski bolnišnici so v novoletni noči zaradi hude alkoholiziranosti sprejeli 11 najstnikov, med njimi tudi 13-letnico, ki so ji namerili 2,2 promila alkohola v krvi. Njeni prijatelji so potrdili, da je spila liter tekile, danes poroča Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.

Kot dodaja, v splitski bolnišnici pomnijo, da bi imeli kdaj koli toliko posegov zaradi zastrupitev z alkoholom, posebej pri najstnikih. Zdravniško pomoč so poiskali tudi štirje fantje, ki so jim oskrbeli težje poškodbe obraza in glave, ki so jih skupili med pretepi.