Črna kronika

Vse sladkosti življenja

S.R.
17. 12. 2012, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Praznični december je pester tudi v Portorožu. Letos se praznično dogajanje odvija pod sloganom Vse sladkosti življenja, poskrbljeno pa je za veselje, glasbo, ples, prijetno druženje in kulinarične užitke.

##IMAGE-17982##V sklopu čarobnega decembrskega dogajanja se v središču Portoroža odvija tudi 1. Festival penin, ki bo okronan 22. decembra. Takrat bo tudi izbrana najboljša penina Portoroža. S koncertom Tria Eroika, nastopom lipicancev, s privlačno ljubezensko zgodbo in plesalci pa nas bo brezplačna prireditev »Riviera skozi stoletje – Festival penin s koncertom napitnic« odpeljala nazaj v leto 1911. Ustavili se bomo v času največje slave, razkošja in svetovljanstva tedanjega bisera Jadranske riviere, ki so ga zaznamovali oficirji z damami pod rokami, plesna glasba in zdravljice s poživljajočo penino.

Za pestro decembrsko dogajanje in sladkosti življenja bodo poskrbeli tudi v hotelih LifeClass. Z lokalnimi izdelki in dobrotami, kot so fige v refošku, oljčna olja, pečeni kostanj, ter s pestro ponudbo vin bo goste pričakala tudi Božično-novoletna tržnica LifeClass, ki bo na promenadi med Grand Hotelom Portorož in Hotelom Riviera z dobrotami zapeljala še tako izbirčnega obiskovalca. V okviru tržnice hotelov LifeClass bo predstavljen tudi prav poseben projekt "Vino, olje in ...".

Da bo še bolj veselo, so zanimive dogodke pripravili tudi v organizaciji društva »Jaz sem najboljši«. Tako nas bo zabaval izbor Miss in Mistra Božička, adrenalin bo dvignil tek Božičkov, obmetavalo se bo z blazinami, obiskovalce pa bo navduševalo nad 1000 letečih lampijonov