Črna kronika

Streljali so iz črnega BMWja

STA
23. 11. 2012, 19.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V streljanju v južnem predmestju Pariza je bil danes ubit en človek, več je bilo ranjenih, je sporočila francoska policija. Za zdaj ni natančno znano, koliko oseb je bilo vpletenih v streljanje.

Po prvih izsledkih preiskave je pod streli padel delavec, ki je obedoval v lokalu v pariškem predmestju Orly-ville. Njegov sodelavec je bil hudo ranjen in je v kritičnem stanju.

Med ostalimi žrtvami streljanja so stari znanci policije, povezani s trgovino z drogami. Različni viri navajajo različne številke o ranjenih, ki se gibljejo od štiri do šest.

Po navedbah enega od virov je pred lokalom ustavil črn BMW, iz katerega sta izstopila dva moška. Zunaj sta ustrelila enega človeka, nato pa vstopila v bar, kjer sta najprej ustrelila dva delavca, tretjo osebo pa sta zasledovala do stranišča. Peto ranjeno osebo so našli kasneje.

Predstavnik policijskega sindikata je sicer povedal, da je iz avtomobila, ki je ustavil pred barom, izstopil en moški, ki je zunaj streljal na dva človeka. Nato je vstopil v bar in ustrelil še dve osebi. Žrtve naj bi bili gradbeni delavci.

Policija incident še preiskuje. Kmalu po streljanju so našli zoglenel avtomobil, ki je verjetno služil za pobeg, poročajo tuje tiskovne agencije.