Črna kronika

Gorenjski kriminalisti zasegli smuči, vredne okoli 30.000 evrov

STA
20. 11. 2012, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Gorenjski kriminalisti so zasegli več smuči, ki so bile ukradene iz skladišča Elana v Begunjah in so v maloprodaji vredne okoli 30.000 evrov.

Trem osumljencem so odvzeli prostost in jih bodo ovadili na pristojno državno tožilstvo zaradi suma storitve velike tatvine, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

V noči na 7. november so trije storilci, in sicer 23-letni državljan Ukrajine ter 22- in 21-letna državljana Slovenije, doma iz Jesenic in Kranjske Gore, preplezali varovalno ograjo podjetja Elan v Begunjah. Iz skladišča so odtujili 91 kosov smuči. Maloprodajna cena za par znaša okoli 680 evrov.

Storilci so nato ukradene smuči pričeli prodajati na črnem trgu. Z zbiranjem obvestil so to ugotovili tudi gorenjski kriminalisti. Na podlagi pridobljene odredbe so v četrtek opravili štiri hišne preiskave na domovih osumljencev, kjer so zasegli vseh 91 kosov ukradenih smuči.

Kriminalisti so osumljencem odvzeli prostost in jih bodo ovadili na pristojno državno tožilstvo zaradi suma storitve velike tatvine, ki za tovrstno kaznivo dejanje predvideva zaporno kazen do petih let.

Kot so še sporočili s kranjske policijske uprave, so policisti v ponedeljek odvzeli prostost 24-letniku zaradi poskusa ropa prodajalne v Gorjah. Vanjo je vstopil okoli 8.20 in od prodajalke z grožnjo podkrepljeno s pištolo zahteval denar. Ker se je prodajalka umaknila v skladišče, je ropar brez plena stekel iz prodajalne.

Nato se je vrnil do prodajalne, kjer so ga policisti prijeli. Ugotovili so, da gre za 24-letnega domačina. Odvzeli so mu prostost in ga bodo ovadili na pristojno državno tožilstvo. Policisti še preiskujejo, ali je ropar grozil s pravo ali lažno pištolo.