Črna kronika

Ponedeljkova nesreča na dolenjski avtocesti terjala že drugo žrtev

STA / S.R.
30. 10. 2012, 11.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ljubljanskem kliničnem centru je v ponedeljek popoldne umrl 44-letni udeleženec hude prometne nesreče, ki se je v ponedeljek okoli 9. ure zgodila na dolenjski avtocesti pri izvozu za Grosuplje.

Gre za pešca, v katerega je trčil voznik kamiona in je bil na kraju dogodka reanimiran, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Nesreča se je zgodila, ko je 31-letni voznik tovornjaka vozil po pasu za počasna vozila iz smeri Ivančne Gorice proti Grosupljem. Na Višnjegorskem klancu je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v 44-letnega pešca, ki je takrat stal na pasu za počasna vozila, nato pa še v ustavljeno osebno vozilo s hrvaško registrsko tablico, ki je obstalo zaradi okvare.

Ob tem je 38-letni moški, ki je sedel spredaj desno v osebnem vozilu, utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, 44-letni moški, ki je sedel zadaj v vozilu, pa je utrpel lažje poškodbe.

Hudo poškodovanega 44-letnega pešca so reševalci po uspešni reanimaciji odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je kasneje podlegel poškodbam.