Črna kronika

Po zadnjih podatkih urmla ena oseba

STA / K.Š.
29. 10. 2012, 16.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po zadnjih podatkih v nesreči na dolenjski avtocesti umrla ena oseba, ena pa je v življenjski nevarnosti.

V hudi prometni nesreči, ki se je danes okoli 9. ure zgodila na dolenjski avtocesti, je umrla ena oseba in ne dve osebi, kot so sprva sporočili z ljubljanske policijske uprave. Prav tako sta se v nesreči poškodovali dve osebi. Ena je zaradi hudih poškodb v življenjski nevarnosti, druga pa se je lažje poškodovala.

Po zadnjih podatkih Policijske uprave Ljubljana je 31-letni voznik tovornjaka vozil po pasu za počasna vozila iz smeri Ivančne Gorice proti Grosupljem. Na Višnjegorskem klancu je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v 44-letnega pešca, ki je takrat stal na pasu za počasna vozila, nato pa še v ustavljeno osebno vozilo s hrvaško registrsko tablico, ki je obstalo zaradi okvare.

Na podlagi doslej zbranih obvestil je 44-letnik po nesreči hudo poškodovan obležal na vozišču avtoceste, medtem ko je osebno vozilo odbilo po vozišču. Ob tem je 38-letni moški, ki je sedel spredaj desno v osebnem vozilu, utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, 44-letni moški, ki je sedel zadaj v vozilu, pa je utrpel lažje poškodbe.

Po uspešni reanimaciji so reševalci 44-letnega pešca odpeljali v ljubljanski klinični center.

Policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah nesreče, naj podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.