Črna kronika

V nesreči trajekta 37 mrtvih

STA / S.R.
2. 10. 2012, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Hongkongu sta v ponedeljek trčila trajekt in izletniška ladja, pri čemer je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 37 ljudi.

Nesreča se je zgodila, ko je izletniška ladja, na kateri je bilo najmanj 120 ljudi, trčila v trajekt. Policija je zaradi ogrožanja življenj potnikov na morju že prijela šest članov posadke obeh plovil.

Hongkonški minister za varnost Lai Tung-kwok ob tem ni izključil možnosti novih aretacij odgovornih za nesrečo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah tamkajšnjih oblasti so po nesreči iz morja rešili 123 ljudi. Okoli sto jih je moralo poiskati zdravniško pomoč, večinoma zaradi podhladitve, od tega jih je devet v resnem ali kritičnem stanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ladja je bila v lasti podjetja Hongkong Electric, na njej pa so bili zaposleni in njihove družine, ki so se ob državnem prazniku odpravili na ogled ognjemeta nad pristaniščem Victoria.

Nesreča se je zgodila v bližini otoka Lamma, ki je od Hongkonga oddaljen 25 minut trajektne vožnje. Trajekt, v lasti Hongkonga in podjetja Kowloon, je po nesreči nadaljeval vožnjo do Lamme, kjer so morali oskrbeti nekaj potnikov zaradi lažjih poškodb.

Preiskava o vzroku nesreče se nadaljuje.