Črna kronika

Na dolenjski avtocesti pri Novem mestu huda prometna nesreča

STA
7. 9. 2012, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na dolenjski avtocesti, na Karteljevskem klancu v smeri proti Novemu mestu, se je ob približno 8. uri zgodila huda prometna nesreča.

Po domnevah policistov naj bi jo povzročila voznica, ki je vozila v nasprotno smer. Trčila so tri vozila, ena oseba pa je na kraju nesreče umrla. Kako je z drugimi udeleženimi v nesreči, policisti še ugotavljajo.

Kot je vodja operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc povedal za STA, so na kraju nesreče policisti, gasilci, reševalci, delavci družbe za avtoceste in preiskovalni sodnik. Po izjavah prič pa policisti domnevajo, da je voznica pri vstopu na avtocesto zgrešila uvoz.

Avtocestni odsek proti Novemu mestu bo na Karteljevskem klancu zaprt še najmanj tri ure, policisti pa vse mimo vozeče voznike na avtocesti in sosednjih cestah opozarjajo, naj se tam ne ustavljajo in ne ogrožajo prometa ter ovirajo reševalne akcije in dela strokovnih služb.

Do nesreče je prišlo med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto - zahod proti Novemu mestu, policisti pa priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste preko izvoza Mirna Peč in uvoza Novo mesto - zahod. Na avtocesti je nastal tudi daljši zastoj, je še povedal Perc.