Črna kronika

Identificirali vse udeležence

STA/K.Š.
25. 8. 2012, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Inštitutu za sodno medicino so zaključili postopek identifikacije udeležencev četrtkove nesreče balona na Barju, v kateri so umrli štirje ljudje.

Med smrtnimi žrtvami je družina z območja Ljubljane, v kateri so hči in mati ter njen partner, ki ni biološki oče umrlega dekleta, je STA danes potrdil predstojnik inštituta Jože Balažic.

Poleg omenjenih treh je med žrtvami nesreče še ena ženska, ki je prav tako Slovenka. Na Inštitutu za sodno medicino so potrdili tudi identifikacijo ene poškodovane ženske, tako da so zdaj znani vsi udeleženci tragične nesreče z balonom.

Balažic je povedal še, da je preiskava na inštitutu za zdaj zaključena, danes dopoldne bodo v zvezi s tem izdali še ustrezne dokumente.

Policija pa preiskavo okoliščin nesreče nadaljuje, pri čemer preverja tudi, ali je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje. V Balonarskem centru, ki je organiziral polet, zagotavljajo, da je bil ta načrtovan in izpeljan v skladu z vsemi pravili stroke.

Na balonu, ki se je ponesrečil med pristajanjem, je bilo 32 ljudi, štirje so umrli, preostale so sprejeli v bolnišnice, veliko večino v ljubljanski univerzitetni klinični center, ostale so odpeljali v Maribor, Celje, na Jesenice in v Novo mesto.