Črna kronika

Je bil požar podtaknjen?

STA/K.Š.
2. 8. 2012, 21.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po zadnjih informacijah naj bi se požar, ki se je razvil v bližini Svete gore pri Novi Gorici, še naprej širil. Situacija je zaskrbljujoča.

Vodja intervencije in poveljnik operativne enote novogoriške gasilske enote Simon Vendramin, se je požar razvil na cesti v bližini Grgarja v smeri proti Sveti gori na nedostopen teren. Ob tem je pojasnil, da širjenje požara še dodatno pospešuje veter. "Požar je na nekaterih predelih prešel tudi na krošnje dreves, zato je hitrost širjenja toliko večja," je pojasnil. Cesta Čepovan - Nova Gorica je tako zaradi požara pri Grgarju zaprta.

Na terenu je trenutno 75 gasilcev iz vseh gasilskih društev goriške regije, ki so požar na levem boku trenutno nekoliko omejili, je dejal Vendramin. Požar je sicer zajel borov gozd nad cesto, ki pelje iz Solkana pri Novi Gorici do kraja Grgar. Kot je pojasnil, so v požaru odjeknile že tri eksplozije, saj se je požar razširil na terenu, kjer je veliko ostankov neeksplodiranih ubojnih sredstev. Ob tem pa na srečo ni bilo nobenih poškodb, je dejal.

Po Vendraminovih besedah požara danes verjetno ne bodo uspeli obkoliti. Zaradi tega imajo za petek v pripravljenosti gasilce iz Gasilske zveze Tolmin in Gasilske zveze Ajdovščina. Glede na kraj, kjer se je požar začel, Vendramin ocenjuje, da je požar povzročil odvržen cigaretni ogorek ali pa odprti ogenj, ob tem ne izključuje niti požiga.

Preberite več - Hud požar pri Novi Gorici