Črna kronika

Pri Tolminu se je poškodoval 20-letni plezalec

STA/K.Š.
1. 8. 2012, 10.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V plezalni steni Senica nad Ljubinjem pri Tolminu je v torek padel 20-letni plezalec iz okolice Kobarida, pri tem pa si je poškodoval glavo in prsni koš. Najprej so ga odpeljali v Zdravstveni dom Tolmin, potem pa v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Skupaj z bratom, ki ga je med plezanjem na plezališču varoval, je v torek nekaj pred 19. uro priplezal na višino okoli 12 metrov, približno dva metra nad vpeti zadnji šesti sistem vponk pa ni mogel zadržati oprimka in je padel.

Pri padcu je z nogo zapel za plezalno vrv, obrnilo ga je na glavo, nato pa je z glavo udaril v steno in se pri tem poškodoval po obrazu in prsnem košu. Njegov brat je s pomočjo varovalne naprave zaustavil padec, tako da je 20-letnik po padcu obvisel na vrvi.

Brat mu je nato skupaj z nemškim državljanom na kraju nudil prvo pomoč do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči in gorske reševalne službe iz Tolmina, ki so poškodovanega zdravniško oskrbeli in ga nato odpeljali v Zdravstveni dom Tolmin, zatem pa ga napotili v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

Tolminski policisti so tujo krivdo izključili, v zvezi s primerom pa bodo podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.