INTERVJU
S predstavnikoma znamk Porsche in Siemens Energy smo govorili o prihodnosti motorjev z notranjim zgorevanjem in o sintetičnih gorivih. Da ta vodijo v čistejše okolje in da bi lahko skoraj v celoti nadomestila ostala fosilna goriva, so morda bizarne trditve, a argumenti so močni. Ali bi lahko torej sintetična goriva zamenjala potek razvoja elektromobilnosti?
PREDSTAVITEV: Audi Q4 e-tron
Prvi  električni  srednje  velik SUV iz Ingolstadta na novi platformi za električna vozila vizualno z sorodnima ID.4 in škodo enyaq  nima  veliko  skupnega. Bavarci  so  stavili  na  poznane oblikovne  poteze,  ki  so  bolj  tipične  za  znamko  Audi. Strankam bo ponujal vse to, kar nudijo tudi njegovi bratje, a v premijski preobleki. Cenovna politika tudi ne bo pretirana.
PREIZKUSILI SMO: BMW iX3
Zadaj  je  vgrajen  elektromotor, ki zmore 210 kW moči in 400 Nm navora. Na našem testu je z mesta do 100 km/h pospešil v 6,8 sekunde. Elektromotor pospešuje močno in zvezno od začetka, niti malo pa ne pretirava. Hitro opazimo, kako fino se lahko dozira moč, saj motor zelo čutno reagira na pospeševanje. Enako velja za štiristopenjsko rekuperacijo, ki z nekaj vaje vodi do vožnje z enim pedalom. Vrhunsko!
Majska številka AUTO BILD Slovenija izide 10. maja!