OČARANOST: Ferrari roma

Naj Ferrari govori kar hoče. Roma ni samo GT oz. potovalni kupe. Res je, da je udoben in ne najeda s trdnostjo. Res je tudi to, da v njem vozimo relativno varčno in kilometri kar sami od sebe minevajo. Res je tudi to, da je kot tipičen GT prekleto lep in nase vleče številne poglede. Roma pa zmore veliko več. Tudi hitro, dinamično, agilno. Skoraj superšportno. Roma, vate smo se zaljubili.

PREIZKUSILI SMO: BMW 545e xDrive

V zadnjih letih je bavarsko podjetje več delalo na hibridizaciji svojih vozil, saj naj bi povprečen Evropejec prevozil manj kot 30 kilometrov v eni vožnji. Takšno razdaljo zmore prevoziti tudi hibrid, istočasno pa imamo na voljo možnost z avtomobilom na daljšo pot, brez da bi veliko načrtovali.  Ravno na to skupino se osredotoča BMW z svežo serijo 5, ki je zdaj na voljo tudi kot vtični hibrid s šestvaljnikom (545e). 290 kW sistemske moči nudi, kar je več kot dovolj tudi za športne ambicije. Toliko moči je imel pred dvema desetletjema M5!

PREIZKUSILI SMO: Toyota yaris

Spomnimo se na prednika, ki smo ga na vztrajnostnem testu vozili med letoma 2014 in 2016, takrat je tudi prevozil (tako kot vsi ostali) 100.000 kilometrov. Yaris je bil edini hibrid majhnega razreda na našem trgu, takrat se nam je zdelo, da pogonski sklop ni dodelan, vsaj na avtocesti smo imeli ta občutek. V resnici pa se je najbolje znašel v mestu, kamor tudi spada. Sedeži, vzmetenje, blažilniki, nič od tega ni bilo prirejeno za dolge poti, temveč za kratke. Novinec je nekoliko drugačen, je manj naporen in je tudi bistveno tišji.

Septembrska številka izide 10. septembra!