PRIMERJAVA: Ford kuga, mazda CX-5 in renault koleos

Lepota nikoli ni vse, še najmanj na natrpanem trgu SUV-jev. Za prvo primerjavo smo novo kugo postavili ob bok mazdi CX-5 in renaultu koleos. Vsi trije so opremljeni z visokim paketom opreme, imajo vgrajen močan dizelski motor (135 oz. 140 kW) in se lahko pohvalijo s štirikolesnim pogonom. Obljubljajo veliko udobja v kombinaciji z vsestranskostjo. Ob tem naj ne bi pretiravali s cenami.

PREIZKUSILI SMO: BMW serija 4

In potem se je naenkrat na zadnjem IAA v Frankfurtu pojavila študija nove serije 4 kupe. Z velikimi ledvičkami, ki jih ni nihče pričakoval. Od septembra do danes smo se že navadili na ta videz in zdaj so tukaj prve serijske fotografi je nove serije 4. Celoten prednji del, za katerega nismo bili prepričani, ali bo všečen ali ne, je zdaj videti nekoliko bolj domač. Hrabro oblikovan? Vsekakor.

PREIZKUSILI SMO: Audi Q5

Poglejmo torej novinca in njegov novi obraz. Mreža hladilnika ima zdaj osem kotov kot pri vseh ostalih SUV-jih v hiši. Postala je bolj ploska in širša. Žarometi so dvodelni, v zgornjem delu so ozke dnevne LED-luči (serijsko), spodaj pa polni LED-žarometi. Tako majhna sprememba, pa tako velik vpliv. Tudi zadek avtomobila so oblikovalci z le nekaj majhnimi potezami dodelali, tako da je videti bistveno bolj športno kot do zdaj.