PREIZKUSILI SMO: Seat leon ST

Seat zadnji čas veliko stvari dela pravilno. Poglejte njihov SUV Tarraco. Velik, prostoren, lep, z dobro tehniko. Tudi leon nas je navdušil, saj je v vsem boljši od svojega prednika. Zdaj pa je tukaj še karavanska različica leona, ki bo predvsem z zadnjim delom nekoliko polarizirala, a moramo priznati, da nam je zelo všeč. Svetlobna letev po širini prtljažnih vrat ga naredi prestižnega, sicer pa zmore vse to, kar zmoreta brata golf in octavia. Le veliko bolj stilsko! 

PREGLED PONUDBE: Kateri ceed je pravi zame?  

Kia je z modelom Ceed naredila velik preboj v razredu kombilimuzin. Pa ne samo tam. Xceed pobira najboljše iz sveta SUV-jev, brez da bi ga želja po terenskih zmogljivostih bremenila. Proceed je stilsko dovršen shooting brake, ki zna stvari početi elegantno in ob tem trka na vrata premijski konkurenci. Ceed SW je izbira za tiste, ki želijo bolj praktičen ceed, saj gre za prostoren in udoben karavan ali potovalno vozilo. Torej, kateri je pravi za vas? 

OČARANOST: Bugatti chiron pur sport

Milo se nam stori ob vožnji v tem vozilu. Bugatti nas je ekskluzivno povabil na sovoznikov sedež, še preden so ga v živo videli bodoči kupci. Ti bodo odšteli slabe tri milijone in pol zanj. Pur sport ne zanima visoka končna hitrost (sicer 350 km/h), temveč športna, recimo raje brutalna vožnja na dirkališču. Pospeški in pojemki so takšni, da ne vemo kje se nas drži glava. Tudi druge lastnosti tega pregrešno dragega mogotca. 

Junijska številka AUTO BILD Slovenija izide 10. junija!