PRIMERJAVA: Ford focus, kia ceed, opel astra in renault megane

Ali je lahko trivaljni motor dovolj za tako odrasel avtomobil, kot je opel astra? Presenečenje: vsekakor je dovolj, motor je namreč odličen. A nekaj je drugače, astra je neobičajno majajoča, kar težko rečemo za ostale v primerjavi. Nekoliko manjše presenečenje je, kateri avtomobil je zmagal v tej primerjavi. Ceed je ponovno pokazal številne prednosti in je zato ponovno na vrhu.

PREIZKUSILI SMO: Opel corsa

Slabosti? Sedeži so netipično mehki in stopnica pri podrtih naslonih v prtljažniku. Prednosti? Vse ostalo. Nova platforma, motor, podvozje, tehnika in številne druge pozitivne lastnosti, zaradi katerih je corsa tudi zelo zabaven avtomobil – nekaj, kar do zdaj nismo mogli trditi. Prepričani smo, da je to najboljša corsa, kar jih je kdaj bilo.

PREIZKUSILI SMO: Renault captur

Novi captur je veliko boljši avtomobil od svojega prednika, tega ne gre zanikati. Je večji, prostornejši, lepiš, udobnejši in v vseh pogledih uspešnejši. Tudi motorizacija je več kot primerna zanj. Z nekaj pomembnimi koraki je Renault captur izboljšal do te mere, da sega pol razreda višje. Stavimo, da bo še naprej prodajni hit, tudi pri nas.

Decembrska številka AUTO BILD Slovenija izide 10. decembra!