REPORTAŽA: Volvova varnost
Dejstvo je, da je velik del Volvove zgodovine razvoj varnosti na področju avtomobilizma. Stalno nadgrajevanje na področju varnosti je tradicija znamke, to pa ji je prineslo imidž ene najvarnejših. Zdaj pa so Švedi naredili še korak naprej. Kot prvi nadaljnji ukrep za doseganje ciljev strategije Vision 2020 bodo novim avtomobilom omejili najvišjo hitrost na 180 km/h, videti pa je, da bodo pri novi generaciji XC90 vgradili dve kameri, ki bosta voznika stalno nadzorovali. Kaj pa se bo dogajalo s temi podatki?
PREDSTAVITEV: Ford kuga
Objavljamo prve podatke o novem kompaktnem SUV-ju iz Forda. Nova kuga prinaša številne novosti, ki jo bodo katapultirale proti vrhu. Poleg izboljšane varnosti in vozne tehnike, bodo osveženi tudi elektronski pomočniki. Zunanji videz nove kuge je povzel oblike, kot pri zadnji generaciji focusa, kar je prav tako dobrodošlo. Kaj vse je še novo?
PREDSTAVITEV: Audi e-tron
Ah, ti električni avtomobili. Kolikor je dobrih, toliko je tudi slabih novic na področju električne mobilnosti. Kakor koli pa obrnemo kovanec, več kot očitno so se avtomobilski proizvajalci odločili svoje milijone usmeriti v razvoj električnih avtomobilov. Le poglejte novega e-tron iz hiše Audi. Ta je znanilec velikih sprememb pri znamki. Zdaj več ni šale, v naslednjih letih bo Audi na trg poslal deset električnih avtomobilov.     

Več preberite v majski številki AUTO BILD Slovenija, izidemo 10. maja!