PREDSTAVITEV: Renault clio

Renault je objavil prve fotografije in informacije o novem cliu. Nova generacija najbolje prodajanega avtomobila pri nas bo na trg prispela letošnje poletje. Čeprav je osnovna silhueta s poudarjenimi boki ostala enaka kot pri še aktualnem modelu, pa je novinec dobil nove žaromete, ki si jih je izposodil pri drugih modelih v hiši. Novi clio bo zato zelo podoben méganu! Bo pa nekoliko krajši, a enako prostoren kot do zdaj, Renault pa obljublja tudi, da so izboljšali materiale v kabini. Morda dobimo celo hibrida! 

PREIZKUSILI SMO: Citroën C5 aircross

Citroën je zelo posebna znamka in vedno so znali izdelati zelo posebne avtomobile. Tudi novi C5 aircross sledi tej logiki. Z nekaj inovativnimi rešitvami, udobnimi blažilniki z dvojnimi omejevalniki, ki poustvarjajo občutek plavajoče vožnje, ter zelo praktično kabino, bo novinec eden izmed tistih, ki ga bodo izbrali ljubitelji ekstravagance s potrebo po prostornejšem avtomobilu. Poleg vsega pa je tudi zelo lepo oblikovan in vpadljiv. Pravi francoski avtomobil! 

VZTRAJNOSTNI TEST: Fiat 500X

Če ste eden izmed tistih, ki verjame, da so fiati slabi avtomobili, je čas, da to mnenje spremenite. Po dveh letih je naš testni 500X prejel zelo dobro oceno. Ni nas pustil na cesti, tudi okvar ni bilo. V redu, malce je ponagajala elektronika, pa tudi najbolj varčen ni bil. A 500X je tekom dveh let nabral toliko simpatije, da smo pripravljeni na to popolnoma pozabiti. Rje ni bilo, tudi v votlih delih ne, vseh 100.000 kilometrov pa je imel nataknjen prvi komplet zavor. Odlično! 

Februarska številka izide 11. februarja!