Zanesljivo v smeri brezskrbnih poti:

Kako pravilno hraniti pnevmatike?

Oglasno sporočilo
14. 11. 2018, 16.43
Posodobljeno: 14. 11. 2018, 16.45
Deli članek:

Prihaja obdobje obvezne uporabe zimske opreme na cesti. Kdaj zamenjati pnevmatike in kje jih shraniti?

Ali ste vedeli, da celotna teža avtomobila sloni na velikosti enega lista A4?

Če niste, se boste zamislili o pomembnosti dobre pnevmatike. Če bi namreč sešteli površino vseh štirih pnevmatik avtomobila, bi dobili skupno stično površino le v velikosti lista formata A4. To pomeni, da je razmerje med težo vozila in njegovim stikom s tlemi zelo majhno. Zato je še toliko bolj pomembno, da je ta stik z voziščem čim boljši.

Zato je priporočljivo, da pnevmatike kupimo pri preverjenih trgovcih, vulkanizerjih in na pooblaščenih servisih Peugeot, kjer nam bodo poleg računa izdali tudi ustrezno garancijo in nudili strokovno podporo tako pri nakupu, montaži kot pri morebitnem reševanju zapletov.

Ker se bliža čas obvezne zimske opreme in menjave letnih pnevmatik za zimske, se veliko voznikov sprašuje, ali je sploh smiselno te zamenjati z zakonsko določenim datumom ter kam jih po menjavi ustrezno shraniti. 

Je pnevmatike sploh smiselno zamenjati s 15. novembrom, ko so temperature še vedno tako visoke?

Zamenjavo letnih za zimske pnevmatike je, gledano s stališča zakonodaje, možno izvesti po 15. novembru oziroma ko vremenske razmere to dopuščajo. Čeprav so temperature še vedno dokaj visoke za ta čas, pa strokovnjaki poudarjajo, da te v tako kratkem času še ne povzročajo pregrevanja in degradacije zimskih gum ter njihovega hitrejšega staranja.

To pomeni, da lahko letne gume brez skrbi zamenjamo za zimske in pred zakonsko določenim datumom obiščemo pooblaščeni servis, kjer bodo v celoti poskrbeli za menjavo, ponekod pa tudi za ustrezno shranjevanje pnevmatik. Tako bomo vedno opremljeni v smeri brezskrbnih poti. 

Zakaj pnevmatik ne moremo hraniti kar kjerkoli?

Strokovnjaki priporočajo, da pred sezonsko hrambo pnevmatike skrbno očistimo, temeljito pregledamo in odstranimo morebitne tujke. Hranimo jih v vodoravnem ležečem položaju, naložene eno na drugi, vendar ne več kot štiri na enem kupu. Če to ni mogoče, jih lahko hranimo v pokončnem položaju na stojalu, ki pnevmatiki daje vsaj dve oporni točki. Takšna stojala najpogosteje vidimo pri vulkanizerjih, na njih imajo razstavljen prodajni asortiman.

Poleg pravilnega položaja shranjenih pnevmatik je pomemben tudi prostor, kamor jih shranjujemo. Ta mora biti temen, suh, prezračevan, s stalno temperaturo, ki naj bo nižja od 25 °C, in brez snovi, ki bi lahko povzročale degradacijo pnevmatik (naftni derivati, topila, kisline, viri UV-sevanja …).

Pooblaščena servisna mreža Peugeot ponuja vse za vaše vozilo: od posebne ponudbe ustreznih izdelkov in dodatne opreme do najboljšega rednega vzdrževanja in pri tem koriščenja ugodnosti iz naslova programa Moj Peugeot  za vozila, starejša od dveh let.

Vsaka starost ima svoje prednosti 


Višina popustov narašča s starostjo vozila Peugeot: voznik, ki vozi dve leti staro vozilo, prejme 10-odstotni popust za nadomestne dele, voznik z avtomobilom, starejšim od sedmih let pa lahko uveljavi kar 35-odstotni popust na originalne nadomestne dele ter do 17,5-odstotni popust na storitve ter na olja in maziva TOTAL, ki jih priporoča proizvajalec vozil Peugeot.

Članstvo lastnikom vozil Peugeot prinaša številne ugodnosti skozi vse leto, od prihrankov kar do 40 % na dodatno opremo, katere ponudba je sezonsko prilagojena, do 35 % prihranka pri vzdrževanju, do 17,5 % popusta na opravljene storitve in do 17,5 % prihranka pri oljih in mazivih TOTAL, ter redno obveščanje članov o vseh ugodnostih, ponudbah in novostih.

Kako se včlaniti?

Prek spletnega obrazca >>> TUKAJ  

Oglasite se v vam najbližjem pooblaščenem servisu Peugeot ali pa pokličite na brezplačno št. 080 26 24.

Pooblaščena servisna mreža Peugeot imetnikom kartic Diners Club Moj Peugeot omogoča tudi brezplačno hrambo pnevmatik ob izvedeni storitvi zamenjave, te pa vas ob prihodnji menjavi tako že pričakajo kar pri vašem pooblaščenem serviserju Peugeot. 

Priskrbite si izdelke, ki so v jesensko-zimskem času obvezna oprema vsakega voznika

Za širši krog strank torej tudi voznikov drugih znamk vozil je v pooblaščeni servisni mreži Peugeot vsak mesec na voljo nekaj izdelkov, ki so sezonsko uporabni in cenovno nadvse konkurenčni. Ponudbo t.i. izdelkov meseca prilagajajo širšemu krogu voznikov, saj želijo, da so vsi vozniki opremljeni v smeri brezskrbnih poti.

Vse do konca letošnjega leta so v ponudbi uporabni izdelki, ki morajo biti v jesensko-zimskem času obvezna oprema vsakega voznika: Metlica za čiščenje snega za 2,99 EUR in 3-delni zimski set za 5,99 EUR.

Tako boste zagotovo zanesljivo opremljeni v smeri brezskrbnih poti!