Skupaj skrbimo za vaše vozilo Citroën:

Pripravljeni na zimo? Prepričajte se še enkrat!

Oglasno sporočilo
22. 11. 2018, 11.02
Posodobljeno: 22. 11. 2018, 11.02
Deli članek:

Nega vozila pozimi je za nekatere neprijetna, zahtevnejša in mnogo bolj zamudna, a tudi večjega pomena pri ohranitvi vozila v dobrem stanju.

Promocijsko gradivo
Priprava vozila na zimske razmere je pomembna - ste prepričani, da je vaše vozilo pripravljeno na zimo?

Ko imamo avtomobil pripravljen na zimo, smo glavno nalogo opravili, vendar je pozimi avto potrebno tudi pogosteje vzdrževati. Pogosteje je potrebno pregledati tekočine, čistiti in po možnosti voskati vozilo. 

Nizke temperature, vlaga in mnogo soli – kombinacija naštetega bo močno načela avtomobil. Tudi če smo karoserijo in podvozje jeseni dobro pripravili na omenjene dejavnike, je zelo priporočljiv pogostejši obisk pralnice, tako bo avto manj izpostavljen stiku s soljo, ki za razliko od izboljšanja razmer na cestišču, precej vpliva na večjo korozivnost vašega avtomobila. Pred vstopom v pralnico je pametno vozilo sprati z visokotlačnim čistilnikom, saj boste s tem odstranili večje delce, ki lahko v samodejni pralnici poškodujejo lak in seveda ne pozabimo odstraniti antene.

Promocijsko gradivo
Servisi Citroën - zanesljivo skrbni!

Vedno se zavedajte pomembnega pravila, da nezaščitena karoserija prične hitro rjaveti. Preglejte prednji del vozila in poiščite udarnine ali poškodbe laka od kamenčkov ter poskrbite za njihovo sanacijo. Lak zaščitite z voskom vsaj dvakrat letno.

Pozimi moramo pogosteje nadzirati nivo tekočine za čiščenje vetrobranskega stekla, saj jo v slabših vremenskih pogojih pogosteje uporabljamo in glede na to da sta dobra vodljivost in vidljivost ključna dejavnika varne vožnje, si ne želimo, da bi nam jo zmanjkalo med potjo. Zelo priporočljivo je imeti rezervo v prtljažniku, še posebej če so vaše poti daljše. 

Promocijsko gradivo
Servisi Citroën - zanesljivo skrbni!

Priskrbite si izdelke, ki so obvezna jesensko-zimska oprema vsakega voznika 

Pri pooblaščeni servisni mreži Citroën vsako sezono še posebno skrb namenijo izbiri nepogrešljivih izdelkov, ki so cenovno nadvse konkurenčni, saj želijo, da so vsi vozniki zanesljivo opremljeni za brezskrbne poti. Vse do konca letošnjega leta bodo v ponudbi tako priročni in izjemno uporabni izdelki, ki morajo biti v jesensko-zimskem času obvezna oprema vsakega voznika: Metlica za čiščenje snega za 2,99 € in 3-delni Zimski set za 5,99 € - ta vključuje razpršilec s tekočino za odmrzovanje vetrobranskih stekel, koncentrat zimske tekočine za vetrobransko steklo ter strgalo za led. 

Promocijsko gradivo
Servisi Citroën - zanesljivo skrbni!

Ne pozabite na akumulator, ki mu nizke temperature nikakor ne odgovarjajo, kar se bo najbolj občutilo na kratkih vožnjah. Smiselno je vzdrževati zmogljivost akumulatorja s pametnimi polnilci in tako čim dlje vzdrževati visoko zmogljivost, kljub temu pa pričakujte življenjsko dobo akumulatorjev približno štiri do pet let. Če ste kupili rabljeno vozilo se je potrebno vprašati, kdaj je bil akumulator zamenjan. 

Če pa ima vaše vozilo sistem start-stop, se zavedajte, da vsebuje tudi drugačen, temu prilagojen akumulator. V takem primeru obisk serviserja ni odveč, saj bo bolje znal oceniti stanje tovrstnega akumulatorja in svetovati, kako ga ohraniti čim dlje. 

Promocijsko gradivo
Servisi Citroën - zanesljivo skrbni!

Kako pa je s pnevmatikami? Glede na to da so pnevmatike prvi in edini stik vozila s cestiščem, pri njih ne gre varčevati. Naj bo pnevmatika še tako dobra pa je za ohranitev njenih lastnosti pomembna tudi primerna hramba. Seveda v zimskem obdobju bomo hranili letne pnevmatike, ki morajo biti v temnem in suhem prostoru ter neobtežene, da čim dalj ohranjajo svojo elastičnost. Ni jih pametno skladiščiti v kleti ali garaži pri čemur so obložene s kupom druge krame, saj se bodo tako lahko trajno spremenile svojo obliko. 

Vsi lastniki kartice Diners Club Citroën lahko izkoristijo brezplačno hrambo pnevmatik pri sodelujočih pooblaščenih serviserjih, ob izvedeni storitvi zamenjave. Tako podaljšajo življenjsko dobo pnevmatik, saj so te shranjene v najbolj optimalnih pogojih. 

Promocijsko gradivo
Servisi Citroën - zanesljivo skrbni!

Klimatska naprava je le za poletje? Narobe. Ta bo najhitreje posušila orošena stekla. Poleg tega pa bo hladilno sredstvo, ki se bo občasno pognalo po svoji krožni poti, zmanjšalo možnost okvare kompresorja klimatske naprave.  

Da bo med zimo manj skrbi pa je odvisno, kako ste predhodno pripravili svojega jeklenega konjička. Pred zimo je priporočljivo opraviti vzdrževalni servis, kjer vam med drugim pregledajo:

• zavore, zavorno tekočino
• olje in filter za olje
• svetila
• sistem goriva
• stanje akumulatorja (pozimi namreč zmogljivost akumulatorja oslabi)
• hladilni sistem …

Pri nas popusti rastejo z leti!

Višina popustov narašča s starostjo vozila Citroën: voznik, ki vozi dve leti staro vozilo, prejme 10-odstotni popust za nadomestne dele, voznik z avtomobilom, starejšim od sedmih let, lahko uveljavi kar 35-odstotni popust na originalne nadomestne dele in do 17,5-odstotni popust na olja ter maziva TOTAL, ki so priporočena s strani proizvajalca vozil Citroën.

Z zanesljivo skrbnimi servisi Citroën lahko tako skupaj poskrbite za vaše vozilo, saj vam bodo visoko usposobljeni serviserji vedno znali razložiti kaj potrebuje vozilo ob trenutnem in vsakem naslednjem servisu. Po vašem soglasju poskrbijo še za menjavo obrabljenih delov v skladu s priporočili iz servisne knjižice vozila in za dolivanje vseh tekočin (razen goriva).

Brezplačno članstvo v klubu zvestobe MyCitroën plus pa lastnikom vozil Citroën prinaša številne ugodnosti skozi vse leto. 

Trije dobri razlogi za članstvo:

• prihranki kar do 40 % na dodatno opremo, katere ponudba je sezonsko prilagojena
• do 35 % prihranka pri servisnih ugodnostih – popusti naraščajo s starostjo vozila 
• do 17,5 % prihranka pri oljih in mazivih TOTAL
• redno obveščanje članov o vseh ugodnostih, ponudbah in novostih

Kako se včlaniti?

Prek spletnega obrazca >>> TUKAJ ali pa se oglasite se v vam najbližjemu pooblaščenemu servisu Citroën oziroma pokličite na brezplačno št. 080 30 15

Servisi Citroën - zanesljivo skrbni!

Promocijsko gradivo
Servisi Citroën - zanesljivo skrbni!