PREIZKUSILI SMO: Jeep wrangler in mercedes razred G

Wrangler in razred G sta nova. Tako eden in drugi nastopata v novi generaciji, a v glavnem si ostajata zvesta in sta še vedno postavljena na okvir, s togimi vzmetmi (mercedes ima zdaj posamične obese spredaj), štirikolesnim pogonom, reduktorjem, zaklepom diferenciala in velikim odmikom od tal (24 cm).

Tudi vse ostalo je tukaj. Tako kot že od samega začetka. Pokončna in zelo ravno karoserija, daleč navzven pomaknjeni blatniki, okrogli žarometi, tečaji na zunanji strani, pokončna stekla ...

PREDSTAVITEV: BMW serija 8

Serija 8 je že na mestu videti tako, da postanemo malo nervozni. Bolj od sreče in strahospoštovanja. V prvem trenutku ne moremo najti njene čokoladne strani, saj so te povsod. In ta zadek! Dolge, a tanke luči, velikanske izpušne cevi ... odlično! A kljub vsemu precej drugačna od serije 8, ki so jo izdelovali od 1989 do 1999 in po kateri ljubitelji znamke še vedno hrepenijo. Nova osmica je veliko bolj agresivna in športna.

PREDSTAVITEV: Suzuki jimny

Pod pločevino najdemo pravo jeklo. Okvir z izdatno ojačanimi prečnimi nosilci držijo 1,5-litrski motor in menjalnik z reduktorjem ter togi premi. Se sliši, kot da lahko avtomobil dodobra obremenimo? Brez skrbi, lahko ga. Predvsem če bomo od njega zahtevali plezanje po neutrjenih poteh. Zaklep diferenciala, reduktor in še dodatni pomočniki za oprijem, ki delujejo preko zavornega sistema, bodo omogočali izjemne podvige majhnega suzukija.

Več preberite v avgustovski številki AUTO BILD Slovenija, ki izide 10.8.