PRIMERJAVA: Nissan qashqai, renault kadjar in škoda karoq

Obstajajo. Tipi, ki sodijo v zlato sredino, so še vedno tukaj. To so avtomobili, ki zmorejo veliko, a se pri tem ne bahajo. V tej primerjavi nastopajo trije kompaktni SUV-ji v perfektnem formatu, s prijetnim pogonom in še relativno pošteno ceno. To so trije junaki vsakdana, ki zmorejo vse to, kar se od njih pričakuje, in še malo več. Ne glede na to, katerega izmed teh SUV-jev izberete, boste izbrali dobro. Novi karoq je zbral največ točk v tej primerjavi, pa niti najdražji ni, kar sicer pričakujemo od vozil skupine VW. Zmago dosega z veliko prednostjo in vsekakor je priporočljiv izbor.

OČARANOST: Dolga vožnja z jaguarjem i-pace

Na začetku je ponižen. Novi električni jaguar je prispel na trg, a šele devet let po Teslinem modelu S. Projektni vodja Wolfgang Ziebart pravi, da so vsi močno podcenjevali Američane. Ziebart je med našo prvo testno vožnjo sedel na sovoznikovem sedežu. Točno ob 6.30 smo testni i-pace izklopili iz električnega omrežja. Podali smo se na 344-kilometrsko pot skozi Veliko Britanijo, od obale do obale. In to s 93% napolnjenimi baterijami in napovedanim dosegom 450 kilometrov. Bo šlo? Velik doseg je še posebej pomemben pri novih električnih vozilih, saj je to tudi velika prednost tesle model S in tudi velik argument za nakup električnega vozila.

PREDSTAVITEV: BMW X5

VW to počne že leta z vsemi modeli v hiši. BMW je pred kratkim pričel ponavljati za njimi. In prosimo, BMW, ne spremenite tega. Vizualne spremembe je potrebno delati počasi in postopoma. Zadnji primer takih sprememb pozdravljamo. Gre za novo generacijo modela X5. Medtem, ko se je Audi z novim Q8 malce poigral, pa je novi vodja oblikovanja pri BMW-ju, Jozef Kaban (prej zaposlen pri Škodi), določil evolucijo modela. Tehnično in optično BMW z novim X5 prinaša točno to, kar se od tega modela pričakuje. Posebnih presenečenj ni. In to v času, ko konkurenca na trg prinaša zelo zanimive električne alternative. 

Julijska številka izide 10. julija!