Avto-moto

AUTO BILD Slovenija - november 2016

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
28. 10. 2016, 12.15
Posodobljeno: 17. 11. 2016, 17.49
Deli članek:

V novembrski številki preberite!

PREIZKUSILI SMO: Renault kadjar

"Za pogon je skrbel 1,6-litrski dizelski agregat, ki zmore 96 kw moči. Motor se nam je zdel rahlo len oziroma z večjo turboluknjo, kot bi pričakovali. Zadevo je moč v veliki meri izničiti s spretnim upravljanjem prestavne ročice. Na voljo je tudi gumb ECO, ki pa v tem avtu nima najuporabnejše funkcije. Poraba ni toliko nižja, kot je višja nemoč motorja. " 

TEST PNEVMATIK: Zimske pnevmatike 205/55 R 16

"V zadnjih letih je količina proizvajalcev zimskih pnevmatik, pa tudi njihovih uvoznikov, močno narasla. Pojavili so se mnogi novi proizvajalci, ki so pričeli prodajati pnevmatike znamke Ovation, Torque, Lanvigator ali Racealone, in to pogosto za veliko nižjo ceno, kot smo je vajeni. To nam pri izboru najboljših ne pomaga veliko. Ne pomagajo nam niti nalepke na pnevmatikah, ki naj bi kupce informirale pred nakupom. Celo pnevmatike, ki so lahko resnično nevarne, saj ne nudijo zadostnega oprijema na cesti, se hvalisajo z odličnimi rezultati." 

PRIMERJAVA: Fiat tipo in škoda rapid

"Nekaj pa jih le je, takih junakov vsakdana. Tokrat smo rekrutirali dva. Prvi je fiat tipo. Model, ki je še posebej klasičen avtomobil: tipična limuzinska karoserija, majhen dizelski motor, ročni menjalnik, popolnoma konvencionalno vzmetenje. Niti start-stop sistema ni. Tehnika? Enostavna. Posledica? Poceni rezervni deli."