Avto-moto

AUTO BILD Slovenija - april 2015

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
4. 4. 2015, 07.07
Posodobljeno: 4. 4. 2015, 07.24
Deli članek:

V aprilski številki preberite!

PREIZKUSILI SMO: BMW 120d

Po osvežitvi BMW-ja serije 1 se je nekaj stvari spremenilo. Kot prvo je zdaj le-ta nekoliko dražja, a na drugi strani dobimo tudi nekaj več serijske opreme. Vožnja je prav tako za odtenek izboljšana, tako da je ta kombilimuzina postala še bolj prijetna za premagovanje kilometrov. Vredna je vsakega centa.

PREIZKUSILI SMO: Mazda CX-3

Po večji sestri, CX-5, je tukaj tudi CX-3. Novinka je kot mešanica več avtomobilov iz hiše. Postavljena je na platformo majhne mazde2, ki je prav tako še vedno zelo sveža na trgu, nekatere komponente pa je dobila iz CX-5. Sicer pa nas je avtomobil presenetil, saj ni tako dinamičen, kot je to videti na prvi pogled. CX-3 je nagnjen bolj k udobju, kot k športnosti.

PRIMERJAVA: Ford mondeo karavan, opel insignia sports tourer, peugeot 508 SW, VW passat variant

Za evropski trg je mondeo sicer nov avtomobil, a ZDA ga poznajo že kar nekaj časa. Je zaradi starosti že izgubil nekaj prednosti? Zagotovo je to odličen avtomobil, s katerim bomo uživali med vožnjo in potovanjem. Ravno športno-udobno podvozje, ki velja za nekakšen Fordov zaščitni znak, nas pri novincu ni prepričalo. Kljub vsemu pa je zbral veliko točk in temu primerna je tudi uvrstitev na primerjavi. 

Aprilska številka AUTO BILD Slovenija izide 10. v mesecu!