Avto-moto

Mitsubishi predstavil novi L200

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
11. 3. 2015, 10.56
Posodobljeno: 11. 3. 2015, 11.07
Deli članek:

Mitsubishi predstavlja peto generacijo modela L200, katerega prodaja bo v Evropi stekla letos poleti. Prve informacije.

Letošnje poletje bo Mitsubishijeve salone krasil novi pick-up L200, gre za peto generacijo tega vozila. Na avtosalonu v Ženevi je Mitsubishi predstavil novinca in z nami delil tudi prve informacije.

Vizualno se novi pick-up močno naslanja na svojega prednika. Seveda bo na voljo Double Cab kabina, tako da bo prostora za pet potnikov in zadaj material. Novinec ima poleg osveženega videza še biksenonske žaromete in LED dnevne luči.

Vgrajen bo novi 2,4-litrski dizelski motor s 113 oz. 133 kW moči, količina CO2 pa je zmanjšana na 169 gramov na kilometer (prej 199). Menjalnik bo 6-stopenjski ročni ali 5-stopenjski avtomatski.

Nakladalna površina na 5,29 metra dolgem pick-upu je dovolj velika za euro paleto. Karoserija novinca je močnejša, tako da je tudi čvrstost vozila 7 % boljša kot pri predniku. V novincu pa bodo na voljo tudi novi asistenti, kot so sistem za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, sistem za pomoč pri vožnji prikolice in sistem za vožnjo po klancu. Skupaj s stalnim štirikolesnim pogonom bo L200 dober partner tudi v težjih okoliščinah.

Mitsubishi pa je poskrbel tudi za udobje: sedeži so novi, izolacija boljša, prav tako pa bo več dodatne opreme, med njimi tudi dvopodročna klimatska naprava, kamera za vzvratno vožnjo, zagon brez ključa in digitalni radio.

Če se cene pri novem modelu ne bodo spremenile, bo vstopna cena pribl. 25 tisočakov.