Avto-moto

Četrti Eko reli zaključen

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
7. 4. 2014, 09.04
Posodobljeno: 7. 4. 2014, 09.10
Deli članek:

Zaključen je četrti Eko reli, katerega namen je poučiti sodelujoče in javnost o varni in varčni vožnji.

Društvo Planet Zemlja je že četrtič organiziralo Eko reli, katerega namen je sodelujoče in javost poučiti o varni in varčni vožnji ter vplivu le-te na okolje. 14 posadk, ki je sodelovalo v tekmovalnem programu, je uporabljalo različne vrste energentov, med njimi tudi vozilo na električni pogon. 

Tekmovalna trasa je potekala po tuhinjski dolini. Tekmovalci so se med potjo ustavili v Termah Snovik, kjer so morali opraviti zanimivo nalogo, se pri Vranskem priključiti na avtocesto po kateri so tokrat prevozili lep kos poti, saj so jo zapustili pri Lenartu in nadaljevali po magistralni cesti do Gornje Radgone. 

Letošnja povprečna poraba vseh tekmovalnih vozil je bila 3,27 l/100 km, sicer pa je zmagovalec Eko relija postala ekipa g. Andreja Pečjaka, ki je z električnim vozilom za traso porabila energije v vrednosti manj kot 2 evra. 

Med posadkami s hibridnimi vozili je zmagala ekipa Prleški pojoči evrokrem z vozilom Opel Ampera, ki so za pot porabili 2,80 litrov goriva. Med dizelskimi vozili je zmagala ekipa Aktivni, z vozilom BMW 320d, ki je za pot porabila 4,7 litrov goriva. Med bencinskimi motorji pa ekipa Vajenca z vozilom Nissan Note, ki je za enako pot porabila 4,3 litra goriva.