Avto-moto

Auto Bild Slovenija - januar 2013

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
7. 1. 2013, 09.21
Posodobljeno: 11. 1. 2013, 08.52
Deli članek:

V januarski številki si preberite.

TESLA IN FISKER

Prihodnost avtomobilizma je tukaj.

Tesla je šele pred kratkim predstavil svoj novi model, limuzino Model S. Ta ne nudi le tipično športnega občutka, kot smo to pri teslah že vajeni, temveč tudi potencial za poslovno limuzino s karakterjem. Na osrednji konzoli jo krasi 17-palčni na dotik občutljiv zaslon (podobno kot iPad), naložena pa je z novo tehnologijo in tehniko. Na drugi strani imamo prav tako novejši model znamke Fisker, ki sliši na ime Karma. Nekoliko manj tehnološko napredna, a še vedno gre za električni avtomobil, le da ima tudi vgrajen podaljševalnik dosega. Njeno osrednjo konzolo in pravzaprav celotno armaturno ploščo krasi pravi les (iz pogorišč). Je torej to naša prihodnost? So to avtomobili, ki jih bomo vozili jutri? S postavljeno ceno zagotovo ne, s tehniko pa skoraj zagotovo.

FORD MUSTANG SHELBY GT 500

Najmočnejši serijski mustang vseh časov.

Dobili smo priložnost ekskluzivno preizkusiti novi najmočnejši serijski model Mustang. Modri vranec smo zapeljali po nemškem Route 66, ki se pa v Nemčiji imenuje B 66. Podobna zgodba kot v ZDA, ugotovili pa smo, da je bolj kot sama legendarna pot pomemben avtomobil v katerem preživljamo svoj čas. V novem mustangu bo to več kot le izjemno "kakovostno" porabljen čas. Potrebujemo le še 30 litrov bencina za 100 kilometrov.

FORD KUGA

Prva testna vožnja z novo ford kugo.

Posodobljen, osvežen, označite ga kakorkoli želite, a ostaja eno dejstvo - nova kuga je izjemen SUV. Poleg športnih ambicij, ki nam jih kljub svoji višini omogoča, pa je nova kuga še veliko bolj udobna, kot je bila prejšnja. Kaj lepšega pa bi si sploh želeli? Na koncu koncev si SUV kupimo iz določenih razlogov, a skoraj zagotovo ne bi želeli zaradi visokega sedenja in boljše preglednosti pozabiti na hitre ovinke. To je avtomobil vsekakor vreden svojega denarja.

Več v januarski številki Auto Bild Slovenija, ki izide 10. januarja.