Avto-moto

Izid naslednje številke

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
9. 10. 2011, 15.09
Posodobljeno: 9. 10. 2011, 15.40
Deli članek:

Preberite si, kaj objavljamo v naslednji številki revije Auto Bild, ki izide jutri.

Jutri bo na policah 64. številka revije Auto Bild Slovenija, za bralce pa smo pripravili polno zanimivega branja.

Na 12. strani revije boste našli domač test novega petvratnega cruza, ki je šele pred kratkim pričel svojo prodajno pot na slovenskem trgu. Naslednji članek je v v kataloški obliki - gre za pregled vozil, ki jih pričakujemo v prihajajočem letu 2012.

Po pregledu bodočih avtomobilov, si boste lahko prebrali članek o ekipi, ki je s starodobniki obiskala Moskvo. Po avanturi v Moskvi si bomo lahko ogledali predstavitev novih majhnih modelov up! znamke VW in katere različice bodo serijske oz. katere ne.

Kot boste zagotovo vedeli, je še pred kratkim potekal frankfurtski avtosalon, kjer je Škoda predstavila model Rapid. To je ugodna limuzina, ki naj bi stala dobrih 13.000 evrov, kljub svoji nizki ceni pa bi naj bila polnovredna limuzina, ki se lahko kosa tudi z veliko dražjimi vozili.

Sledijo štiri direktne primerjave - v prvi obdelujemo škodo yeti, mitsubishi ASX in suzuki grand vitara - kompaktne dizelske SUV-je.

Druga primerjava se vrti okoli sanjskih kombijev, med njima pa bomo našli multivana znamke VW in viana znamke Mercedes-Benz.

V tretji primerjavi bo zanimivo zaradi novinca, ki ga pri Hyundaiju imenujejo i40, primerjan pa je s passatom variant.

Tudi v četrti primerjavi je novinec in sicer nova serija 1 znamke BMW, bori pa se proti golfu, focusu, giulietti in audiju A3.

Highlite revije je poleg i40 in serije 1 tudi test celoletnih pnevmatik. Ali se te dejansko lahko primerjajo z namenskimi smo ugotavljali na različnih poligonih, tudi na takšnem, ki imitira zimske okoliščine.

Po predstavitvi seatove limuzine IBL in domačega testa accorda, si bomo lahko prebrali o tem kako pravilno negovati vozilo, kako opraviti ugodna popravila na vozilu in o rabljenih avtomobilih za 1.000 evrov.

VW Golf je že dolga leta najbolje ocenjen kompaktni avtomobil, a na Vztrajnostnih testih se do zdaj nikoli ni odrezal najbolje. To pa se je s šesto generacijo tega modela nekoliko spremenilo, vsaj ko je govora o modelu z 1.4 TSI motorjem. Ravno o motorju nismo bili najbolj prepričani, saj tovrstna "navitost" (161 KM, 1,4-litrski), nikoli do zdaj ni bila dolgoročno pametna rešitev.

Po dvoletnem testu in poročilu o le-tem si lahko preberete še članek o Mercedesovem videnju prihodnosti oz. vozil v prihodnosti - F125 bi naj bil luksuzna limuzina naslednjega dne. 

Na zadnjih straneh si oglejte še članek o zgodovini znamke Aston Martin. Ta pa v reviji ni na strani 007, temveč na strani 76.

Prijetno branje vam želi ekipa revije Auto Bild Slovenija!