Avto-moto

Prepletanje glasbe in prestiža v Monacu

Roman Leskovec / Auto Bild Slovenija
24. 9. 2011, 18.10
Posodobljeno: 24. 9. 2011, 19.29
Deli članek:

BMW je na letošnji razstavi jaht v Monacu v sodelovanju s podjetjem Steinway & Sons na ogled postavil svojo posebno izvedenko sedmice ter priredil koncert z naslovom ''Simfonija za vaša čutila''.

Kot se za prestižno avtomobilsko znamko spodobi, so pri BMW-ju posebno različico njihove ''paradne ladje'', ki sliši na ime Individual Composition (inspiracijo zanjo so dobili pri podjetju Steinway&Sons, ki se ukvaja z izdelavo prestižnih klavirjev) predstavili na pomolu v pristanišču Monaca, ki ga krasijo glamur, slava ter najdražje jahte na svetu.

Sedmico tako znotraj kot zunaj odlikuje popolna harmonija dveh kontrastnih barv (črne in bele), ki jih navadno najdemo na klavirski klaviaturi. Zunanji barva je prekrita s tremi posebnimi nanosi laka, ki so ročno zloščeni in tako zagotavljajo največji možen sijaj, ki je primerljiv z površino vrhunskega klavirja. Zunanjost krasijo še posebna 20-palčna platišča iz serije Individual, Shadow line okenske letvice ter zlata črta na boku, ki poteka čez celotno dolžino vozila.

V podobnem stilu kot zunaj jo tudi znotraj zaznamujejo dvobarvni odtenki. V kombinaciji s črno ''piano'' zunanjostjo so sredinska konzola, vratne obloge, spodnji del merilnikov in letvica v barvi platine, ob beli zunanjosti pa so ti deli v črni barvi. Celotna notranjost kot tudi strop so oblečeni v kombinacijo posebno finega ''merino'' usnja ter alkantare, vse skupaj pa popestrijo še napisi in logotipi podjetja Steinway&Sons v zlati barvi.

Za zvočne užitke poskrbi ''Individual'' audio enota z 18-timi avdiofilskimi zvočniki ter kar 10-kanalnim ojačevalcem, ki nam ob poslušanju glasbenikov, kot so npr. Vladimir Horowitz, Martha Argerich ali Maurizio Pollini (zgoščenke omenjenih umetnikov spadajo serijsko k avtu), ustvari vtis, da smo v koncertni dvorani.

Srce predstavljenega vozila predstavlja izredno zmogljiva hibridna enota z 342 kilovati, ki jih skupno iztiskata V8 bencinski agregat z dvema turbinama in elektromotor. Posebno serijo pa lahko naročimo tudi z vsemi ostalimi agregati, ki jih najdemo v serijski ponudbi.