Avto-moto

Osvežena ''duša''

Roman Leskovec / Auto Bild Slovenija
17. 9. 2011, 23.52
Posodobljeno: 18. 9. 2011, 00.15
Deli članek:

Kot so že nekaj časa nazaj napovedovali hrčki v televizijski reklami, so sedaj na IAA v Frankfurtu objavili še podrobnosti o Kii Soul za modelno leto 2012.

Korejski izdelovalci avtomobilov so se konkretno lotili prenove njihovega malega enoprostorca, saj naj bi bil od sedaj še bolj prefinjen, notranjost prestižnejša, novi agregati z večjo močjo, vse skupaj pa še bolj po meri individualistom.

Prednje zračne reže so sedaj širše, meglenke večje, s podaljšanjem nosu in bolj izrazitimi žarometi z LED dnevnimi lučmi pa so ga tudi optično razširili in naredili bolj ''stabilnega''. Zadaj so razširili črni plastični del v odbijaču, meglenke pa prestavili bolj k robovom. Na zunaj ga mogočnejšega naredijo še nova 18-palčna platišča, držala vrat na poteg in LED smerniki, ki nadaljujejo dizajn dnevnih luči.

Notranjost zaznamujejo spremenjena sredinska konzola, novi okrogli upravljalniki zračenja, opcijski zaslon, ki je občutljiv na dotik, volan, ki je sedaj nastavljiv v globino in višino ter nove barve in materiali po izbiri.

V ponudbi agregatov najdemo novi 1,6-litrski GDI bencinski motor z močjo 103 kW (navor: 166 Nm) ter že poznani 1,6-litrski dizelski s 94 kW (navor: 260 Nm). Obadva bosta na voljo z 6-stopenjskim ročnim ter avtomatskim menjalnikom. Z doplačljivim paketom EcoDynamics, ki vsebuje start-stop sistem ter nadzornik altenatorja (AMS) so zmanjšali izpust CO2 na okulju prijaznih 139 oz. 125 g/km. Z osvežitvijo si želijo še povečati prodajo, ki od leta 2009 do sedaj šteje uspešnih 45.000 prodanih primerkov.