Avto-moto

Miniaturni Aventador za 3,5 milijona evrov

Roman Leskovec / Auto Bild Slovenija
17. 9. 2011, 16.35
Posodobljeno: 17. 9. 2011, 17.00
Deli članek:

Nekdanji Mercedesov inženir je iz najprestižnejših materialov izdelal Lamborghinija Aventadorja v velikosti 1:8, katerega vrednost doseže 12-kratno ceno serijskega vozila!

60 centimetrov dolgi ''avtomobilček'' je sestavljen iz neverjetno dragih materialov. Naj kot primer omenimo, da je celotna karoserija vozila iz ogljikovih vlaken, na katero je g. Robert Gulpen namestil tisočinko milimetra debele zlate trakove. Tudi celotna notranjost in platišča pa so narejena iz platine in surovega zlata. To pa še ni vse: steklena vitrina, v kateri se nahaja vozilo, je izdelana iz neprebojnega (!) stekla, Lamborghinijev znak pa iz zlata, platine in plemenitih draguljev. Skupna cena vsega materiala, kateri se nahaja v vozilu, tako dosega ceno 2 milijona evrov, vanj pa je vloženih tudi preko 500 ur dela.

Gulpen na svojem spletnem naslovu zatrjuje, da bo dražba Aventadorja LP 700-4 potekala v dražbeni hiši Sotherby's oz. Chrystie's (New York ali Dubaj), izklicna cena pa bo 3,5 milijona evrov. Vsaj pol milijona od prodaje pa bo namenjeno v dobodelne namene.